16:00

Lira BK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Lira BK

Ohtana/Aapua avslutar hemmaspelet med att besegra Lira med 4-0 (3-0).
Första halvlek inleds med att OAFF tar ledningen i den femte minuten då en frispark från Martin Tano nickskarvas av Daniel Mäki till Johan Svanlöv som från svårt läge lobbnickar över målvakten till hemmaledning 1-0. Minuten senare är Joel Hiltunen igenom och prövar en lobb som går över ribban. I den 19:e minuten rensar OA bort en Lira -hörna och från egen planhalva kommer Joel Hiltunen och Danne Mäki i ett två mot ett läge där Danne blir frispelad och fri mot målisen bredsidar han bollen på målvakten men returen sätter han till 2-0. Fem minuter senare kommer OAFF ett flygande anfall där bollen går som på ett snöre tll Johan Svanlöv vars inspel går mot Danne Mäk som släpper bollen mellan benen till en framstörtande John Kalla som säkert sätter bollen i målvaktens högra hörn till 3-0 - kanske årets snyggaste mål från OAFF? !Liras enda läge kommer strax före halvtid då Anton Wirén dribblar sig till bra läge men skottet går rakt på Felle. Vi går till paus med 3-0, vilket speglar matchen.

Andra halvlek inleds med att Lira tar sig fram i skottläge men på närskottet gör Felle en fenomenal räddning och styr bollen i stolpen. Lira gör en bättre andra halvlek och har ett par nicklägen som dock inte resulterar. I den 65:e minuten hittar John Kalla ut med en fin boll ut på högerkanten där Younos löper sig fri och inlägget blir perfekt till Adam som via målvaktens händer nickar in 4-0. OA har sedan två fina lägen att utöka ledningen, först genom Joel Ohlsson vars volley från nära håll går över och minuten senare när John Kalla fri med målvakten chippar bollen starx utanför. Sista läget har Joel Ohlsson som manövrerar sig till skott men mitt på målvakten. Matchen slutar 4-0.

Sett över 90 minuter är OAFF:s seger helt rättvis där första halvlek är riktigt bra. Andra halvlek är jämnare även om OA var laget som skapade dom vassaste chanserna. I OA var försvaret riktigt bra och alla förtjänar plusbetyg men Felles kanonräddning i inledniingen av andra ger honom ett extra plus. På mittfältet var det också bra insatser på alla föttrer men Johan Svanlöv och Daniel Mäki var outtröttliga denna eftermiddag. Offensivt var Adam Zingmark mycket bra med en utsökt teknik och säkert passningsspel. Joel Ohlsson kom in i andra halvlek och gjorde ett kanoninhopp där premiärmålet var riktigt nära. I Lira plussar vi för målvakten Robin Eriksson och Anton Wirén.
Mycket bra domarinsats av Peter Lundström.
Hörnor: 2-3, Gula kort: 1-4

Laget: Felle - Liam, Anders P, Kotten, Nisse - John, Johan S, Danne M, Martin T . Adam, Joel H
Avbytare: Younos, Joel O, Elias Y, Elias P, Abdul, Johan P, Bosse